King és Long

Címkék: volán busz autó tömegközlekedés

2008.06.04. 11:00

"Tájékoztatjuk tisztelt Utasainkat, hogy Társaságunk és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium között létrejött, 2005. január 1-jétől életbe lépett közszolgáltatási szerződés keretein belül a VOLÁNBUSZ Zrt. közbeszerzési pályázatot hirdetett a Zsámbék térségét kiszolgáló autóbuszvonalak üzemeltetésére. Ennek eredményeként 2008. június 1-jétől a Volánbusz Zrt. A Kontakt-Busz Kft, mint alvállalkozó bevonásával látja el a térség közlekedését. Az alvállalkozó által üzemeltett járatokon új, légkondicionált autóbuszok közlekednek, melyek hozzájárulnak szolgáltatási színvonalunk javításához ... "
 (www.volanbusz.hu)

Új buszok. Klímával. Ráadásul fehér színben, hogy a nap is kevésbé hevítse. Mondanám, hogy szépek is, de nem azok. Szerintem. Első blikkre gyanús volt a nevük is: King Long. Nos, nem véletlen.
A KGST-legenda Ikarusz buszok hazájába betört a kínai autóbuszipar! Mercédeszek, MANok, és Volvók után most már Longok is kinkenek az utakon.

Aztán, hogy fogják-e a hazai útviszonyokat és közlekedési szokásokat - hogy ne mondjam, a kultúrát - úgy viselni, mint a húszesztendős magyar buszok, afelől vannak kétségeim. Tekintve a páréves török-nyugati fajtársak jelenlegi, roggyant állapotát, valamint tapasztalva a kinai ipar gyakran mérhetetlenül gerinctelen minőségi paramétereit.

A hihetetlenül Széles hazai buszgyártulajdonos-médiaguru, kínai buszgyártás-koóperációban gondolkodó topmenedzsernek hasonló sikereket kívánva, őszintén gratulálok!


A bejegyzés trackback címe:

https://wattafilling.blog.hu/api/trackback/id/tr72502775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása