De azért előtte drámai címekkel sokkol a média!

Azt viszont a mai napig nem értem, sőt, egyre kevésbé, hogy mi a túróért kell nekünk az egész országot behálózó, szinte minden házat, lakást összekető, egymástól látszólag független energiahálózatot (gáz, villany) fenntartanunk, üzemeltetnünk? Mi a pazarlás, ha nem ez?

Ha nincsen villany, akkor a cirkó - lehet bármennyire sok gázunk - úgysem fűt. Főzni meg lehet villannyal is, sőt, a konyhai szagelszívó berendezés sem a gázlángtól szívja el a szükséges oxigént. Villanyfűtéshez nem kell bélelt kémény és nincsen kéményseprés sem. Nem kell CO-mérő elemes füttygép, hogy el ne aludj végleg a kellemes gázmelegben.

Felteszem, a gáz árában is megjelenne, ha csak az erőművekig menne a cső. Egyszerűbb a villanyfogyasztást mérni, s a számlában sem kell kétes értékű egyenleteket és képleteket értelmeztetni a fogyasztóval, mert az úgysem érti, mi az a fűtőérték, amit a gáz produkál. Egyféle energiatarifa szociál-kompenzálásán polémiázhatnának populista hajlamú szónokok.

A bejegyzés trackback címe:

https://wattafilling.blog.hu/api/trackback/id/tr44637584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása